-5.1 C
Kuressaare
Kolmapäev, 8. detsember 2021

Arhiivraamatukogu kolis komandandi majja

Saaremaa muuseumi direktor Endel Püüa tõdes, et arhiivraamatukogu uute ruumide avamine on muuseumi jaoks kolmekordselt tähenduslik. Lisaks raamatukogu ülekolimisele pargi äärest lossi hoovi tähistab 1,3 miljonit krooni maksnud remont muuseumi keskuse toomist ühele hoovile ja kõikide kindluse territooriumil asuvate hoonete restaureerimise lõpetamist.
18. sajandil ehitatud vene garnisoni komandandi hoone on lisaks omaaegsele sõjalisele otstarbele andnud läinud sajandi kolmekümnendatel aastatel peavarju pisikesele veinitehasele ja pärast teist ilmasõda Saare maakonna arhiivile.
Pärast arhiivi kolimist uude majja Marientalis läks maja Saaremaa muuseumi käsutusse. 1999. aasta lõpus alanud remondi käigus sai hoone uue sise – ja välisviimistluse. Muuseumirahvas tunneb heameelt ka arhiivraamatukogu keldrisse rajatud kaasaegsete fondiruumide üle.
Muuseumi arhiivraamatukogu, mis on tunnustatud nii teadlaste kui asjaarmastajate hulgas, koondab endas erinevaid Saaremaaga seotud kirjalikke materjale ja Saaremaa autorite teoseid. Endel Püüa juhtis eelkõige tähelepanu peaaegu täiuslikule Saaremaa ajakirjandusväljaannete kogule, mille hulgas on ka mitmeid rariteetseid säilikuid.
MEHIS TULK

guest
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
12,899JälgijatMeeldib

Viimased uudised