-0 C
Kuressaare
Laupäev, 27. november 2021

Torgu rahapettus suurenes poole miljoni kroonini

Seoses Torgu valla endisel pearaamatupidajal Ellen Rannal lasuva pettusekahtlusega revideeris Saare maksuamet valla raamatupidamist 1995. – 1998. aastani ja tuvastas ligemale 300 000 – kroonise puudujäägi. Varem oli maksuamet valla kahe viiamase aasta raamatupidamist revideerides tuvastanud ligemale 200 000 – kroonise puudujäägi.
Torgu vallavanem Tiia Pulk ütles, et alates 1995. – 2000. aastani, mil Ellen Rand vallas raamatupidajana töötas, on puudujääk umbes 480 000 krooni. Vastavalt volikogu otsusele nõuab vald raamatupidajalt nende summade tagastamist. Vallavanem lisas, et esimesed kaks aastat pärast Torgu valda tööle asumist ajas Rand asju korrektselt, puudujääk tekkis 1997. aastast.
Enne Torgu valda tööle asumist töötas 54 – aastane Ellen Rand Saare maavalitsuse haridusosakonnas, kust ta sunniti finantsrikkumiste pärast lahkuma. Möödunud aasta 28. detsembril vabastas Ellen Ranna ametist ka Torgu vallavanem.
Aasta algul algatas politsei Torgu vallavõimude taotlusel valla endise pearaamatupidaja Ellen Ranna suhtes kriminaalasja. Politsei teostab kriminaalmenetlust kriminaalkoodeksi paragrahvi järgi, mis käsitleb riisumist ametiseisundi kuritarvitamise teel.
Kohtus võidakse sellise teo eest karistada rahatrahvi, aresti või kuni nelja – aastase vabadusekaotusega.
AIN LEMBER

guest
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
12,899JälgijatMeeldib

Viimased uudised