-1.6 C
Kuressaare
Esmaspäev, 29. november 2021

Veele abonementtasu kehtestamine lükkub suvesse

Eelmise aasta novembris linnavalitsuse poolt heaks kiidetud vee abonementtasu kehtestamise juhend sattus märtsi algul Saaremaa tarbijakaitse ja OÜ Kuressaare Elamute Veevärk rünnaku alla ning seetõttu on Kuressaare Veevärk sunnitud juhendi ümber tegema.
Abonementtasu arvestamise juhend oleks tarbijakaitse hinnangul tekitanud elanikes suurt pahameelt, kuna kortermajadele oleks tasu arvestatud vee tarbimise pealt ning erinevate korterite tasumäär oleks olnud väga erinev.
Eile arutati juhendi ümber tekkinud problemaatikat ja segaduse lahendamise variante linnavalitsuse nõupidamisel. Kuressaare Elamute Hoolduse tegevjuht Tiit Villig lausus, et ühe variandina oli arutlusel võimalus, et korterelamute elanikud hakkaksid kuus abonementtasu maksma 70 protsenti 15 – krooniselt baasmääralt.
Abilinnapea Aarne Mustis sõnas, et selline lahendus on vaid üks paljudest ning vajab kindlasti täpsustamist. Mustis lisas, et juhendi projekti loodab linnavalitsus seadustada juba tuleval teisipäeval toimuval istungil. Juhul kui valitsus juhendi tuleval nädalal kinnitab, hakkab Kuressaare Veevärk tarbijatelt vee abonementtasu võtma kolm kuud hiljem ehk juulikuus.
ANDRES SEPP

guest
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
12,899JälgijatMeeldib

Viimased uudised