-5.1 C
Kuressaare
Kolmapäev, 8. detsember 2021

Kevadet alustas rebaste kunstinäitus

Kunstistuudio galerii seintele – akendele üles sätitud tihedast väljapanekust enamik paistab silma noorusliku uljuse, ideede uudsuse ja värvikirevuse poolest.
Ametikooli dekoorieriala I kursuse vanema Jüri Soo kinnitusel on kursandid toonud vaadata õpingute esimese poole aasta jooksul joonistamis -, kompositsiooni – ja värviõpetaja Anne Tootmaa, maaliõpetaja Jana Raadiku, reklaami – ja kirjakunsti õpetaja Endel Loo ning keraamikaõpetaja Maila Junsi juhendamise all valminud tööd.
“Kui vaadata päris esimesi töid ja neid praegustega võrrelda, on arengut märgata küll. Eks me siin sellised ole – kes on varem kunstiga tegelenud ja kes pole,” nentis kursusevanem, ent ei pidanud seda ometi kõige olulisemaks: “Läbisaamine ja vaim on meie kursusel hea: teeme kõiki asju koos ning ka meie õpetajad on väga arusaajad ja lahedad.”
Kursuse kunstiõpetaja ja kunstistuudio galerii perenaine Anne Tootmaa kinnitas, et tema arvates on tegemist erakordse lennuga.
“Nii tublit kursust, nii ärgast seltskonda pole ametikooli dekooriosakonnas enam aastaid olnud. Dekooriõpilaste kohta on see ka natuke ebatüüpiline, et nad hoiavad väga kokku ja kui midagi ette võtavad, siis ikka ühiselt. Piisab sellest, et neile idee välja pakkuda, kui nad selle fantastiliselt ja nurisemata teostavad.”
Ka kunstiõpingute koha pealt on kursus tubli: loomulikult on nii tugevamaid kui nõrgemaid õpilasi, ent nad kõik püüavad väga ja genereerivad suurepäraseid ideid, mõned neist aga oleksid õpetaja arvates juba küpsed kunstiülikooli sissesaamist proovima.
“Kui siin on näha nende esimese poole aasta tööd, siis mis veel järgmisel aastal näha saab!” avaldas Tootmaa.
TIIU TALVIST

guest
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
12,899JälgijatMeeldib

Viimased uudised