-5.6 C
Kuressaare
Kolmapäev, 8. detsember 2021

Muhu põhikoolis uuriti eesnimesid

Emakeeleõpetaja Ülle Kuusk rääkis, et koolipere võttis emakeele päeva tähistamisest aktiivselt osa. Algklasside majas olid väljas materjalid tuntumatest keelemeestest ja lapsed olid need ise koostanud.
Tunnis meenutati K. J. Petersoni, mängiti nupukaid keelemänge, lahendati viktoriine, tehti kokkuvõtteid uurimisest kooli õpilaste ja õpetajate eesnimedest ja neid on lapsed juba aastaid uurinud ning see huvitab õpilasi väga. Tütarlaste nimede seas on esikohal Tiina, poistest on kasutatavamad Andres ja Toomas. Nimede hulgast ei puudu ka Risted ja Inglid, muhu nimed edukalt.
Ka Muhu õpilased osalesid maakondlikul folkloori – olümpiaadil. Õpetaja Kuusk nimetas 8. klassi õpilast Rauno Riibonit, kes sai 3. koha. Tublid olid veel Mariliis Vaht, Kätlin Vaga ja Kadri Naanu. Õpetaja sõnul on Muhu õpilased tublid, neil on arenenud keelehuvi ja keeleprobleemid neile raskusi ei valmista. Ja veerandi lõpul viivad nad koju kenad tunnistused.
AIMI PITK

guest
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
12,899JälgijatMeeldib

Viimased uudised