-3 C
Kuressaare
Esmaspäev, 29. november 2021

Emakeele päev Orissaare gümnaasiumis

Algklassidele korraldatud üritusest rääkis ajalehele 3. klassi juhataja ja algklasside ainekomisjoni esimees Siiri Vaht. Emakeelele pühendati kolmas tund tunniplaanis ja seal räägiti emakeelest ja ka K. J. Petersonist.
Tundi alustasid 2. klassi õpilased omatehtud luuletuste esitamisega.
3. klass oli kogunud pudikeelseid sõnu ja tegi nende põhjal toreda teksti, mis ka ette kanti. Igaks juhuks oli neil olemas ka tõlge.
Toredasti tuli välja ka Henno Käo dialoog “Hamburger ja leivapäts”.
1. klass esitas kaks väikest näitemängu. Üks oli lugu hanedest, teine taluperenaisest.
4. b klass luges isamaalikke luuletusi.
Tunni lõpetas 4. a klass oma kogutud slängisõnadega, mida saal pidi ära arvama ja õpilastele see väga meeldis.
Kesk – ja vanemale koolieale korraldatud üritusest “Meie emakeel” rääkis emakeele – õpetaja Helvi Vann. Pidulikkust lisas üritusele direktori käskkirja ettelugemine, millega autasustati tublisid keeletundjaid – õpetajaid.
Maakondlikul folkloori – olümpiaadi olid tublimad 7. klassi tüdruk Maris Mäe (õp. Signe Söömer), 8. klassi tüdrukud Eda Kesküla ja Ly Vaho said esikoha, 2. kohale tuli Maarja – Liisa Käärid ja 3. koha tõi koju Elen Rüütel (kõik õp. Valli Karu). 10. klassi noormees Taavi Kand (õp. Signe Söömer) tuli olümpiaadilt tagasi hinnatud 2. kohaga. 11. klassi neiu Liis Auväärt läheb koos õpetaja Helvi Vanniga uurimistööga J. Kaplinski luulest vabariiklikule olümpiaadile Tartusse 23. märtsil.
Emakeele teemasid käsitleti ka keskastme tundides. Novembris toimus neile ka emakeele nädal.
11. b klassi õppurid Helen Kõivart, Liina Luik, Marko Leheste ja Kaupo Allikmaa esitasid teemakohase luulekava. Aleksander Palomets esitas katkendi A. Kivirähu auhinnatud romaanist “Rehepapp”. 11. a klass luges omaloomingulisi luuletusi. 11. b klass esitas lõpuks katkendi lühinäidendist “Kollide kool”.
Koolipäeva tõid need üritused meeldivat vaheldust.
AIMI PITK

guest
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
12,899JälgijatMeeldib

Viimased uudised