-2 C
Kuressaare
Pühapäev, 28. november 2021

Rahvatantsupidu Tornimäel

Korraldaja – lavastaja Ene Laak tähistas üritusega kalendrist kadunud naistepäeva ja oma suvel 25 tööaasta täitumist rahvatantsujuhina Saaremaal.
Saalitäie rahvast kokku toonud ja pidulikus meeleolus alanud õhtu laulis avatuks Tornimäe kultuurimaja populaarne segaansambel eesti rahvalauluga “Pidu hakkab”, mille saatel esitas oma esimese samanimelise rahvatantsu ka rahvamaja segarühm. Oma teise tantsu esitasid nad meeskvarteti laulu “Kodukotus” saatel. Lavalised üllatused haarasid vaatajat üha enam kaasa kui tantsima tulid OG II klassi pisikesed tantsupaarid, kes segaansambli esitatud laulu “Emakene – memmekene” saatel esitasid samanimelise rahvatantsu.
Rohelistes seelikutes ja mustades pükstes ning kollastes OG T – särkides segarühma tantsijad esitasid hoogsad “Kõpus käigu” ja “Naljapolka”. Koos 3. klassi muhu rahvariietes tantsijatega esitati “Galopiga polka” ja “Hoppaa”. 5. – 6. klassi segarühm esitas lõbusa “Polka – mazurka”. Palava aplausiga tänatud tantsulaste asemele tulid lavale segarühm oma “Kolme kandi loo” tantsuga ja meeskvartett.
Kava esimesse ossa mahtusid ka Tornimäe põhikooli tütarlaste ansambli esinemine ja Tornimäe mitmekordne laululind Karin Kuusemäe laulis koos emaga ilusa laulu “Ma lähen koju”. Lapseea ja nooruse teema lõpetas armastuse teema asemeletulek. Meeskvarteti lauldud laulu “Mõtted” saatel esitas segarühm tervitustantsu “Pulmapäev”.
Kava järgneva osa moodustas mereteemaline popurrii. Meeskvartett ja segaansambel esitasid merelaule, mille saatel tantsisid Pöide Piigad. Segarühma esitatud hoogne “Vanaisa polka” ja piigade tantsitud “Lustilugu” ning “Kodusolemise tants” esitati kvarteti lauldud laulude “Vanaisa polka”, “Ma läen koju” ja “Ma tahaksin kodus olla” saatel.
Eesti autorite luulekava OG õpilase Pärteli esituses aitas kava mõtteliselt ühte siduda. Segaansambli lõpulauludega “Paljugi võiks öelda veel” ja “Maa tuleb täita lastega” saigi mosaiiketendus läbi.
AIMI PITK

guest
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
12,899JälgijatMeeldib

Viimased uudised