-12 C
Kuressaare
Laupäev, 4. detsember 2021

Minister Loodus Tornimäel

Oma ettekandes põhjendas siseminister Loodus haldusreformi vajalikkust ja rõhus just sellele, et reformi tulemusena peab paranema rahva (keda minister nimetas Eesti riigi vundamendiks) olukord.
Loodus lubas, et reformi tulemusena ei halvene külades elavate inimeste elu – olu, sest endistesse vallakeskustesse jääb tööle osa vallaametnikke. Ka järgmistel kohalikel valimistel saavad seniste külade inimesed oma esindajaid moodustatavatesse volikogudesse valida.
Maavanem Jüri Saar valgustas maakonnapoolset omavalitsuste jaotusprintsiipi. Tema sõnul hakkab üksmeel haldusterritoriaalsetes küsimustes kaduma siis, kui läheb piiride tõmbamiseks. Eks seepärast polegi Saaremaal veel ühtegi kindlat ja kõigile sobivat varianti.
Siseministri sõnul tuleb Eesti 247 – st vallast oma tulubaasiga edukalt toime vaid 17. Ülejäänutele peab riik raha juurde maksma ja seda on riik ka teinud. Vallad on enamikus väikesed ja ülekaalus on vanem rahvas, ja see suund aina süveneb.

guest
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
12,899JälgijatMeeldib

Viimased uudised