-7.8 C
Kuressaare
Pühapäev, 5. detsember 2021

Minister Asmer: lennuliiklus igapäevaseks

Eile Saaremaal viibinud regionaalministri Toivo Asmeri sõnul on mandri elanikud huvitatud kiirest pääsust saartele. “Variant, kus lennuk lendab mingitel päevadel, mida keegi meeles ei suuda pidada, sellega me küll kaugele ei jõua, sellisel liiklusel pole mingisugust tulevikku,” ütles Asmer.
“Miks peaks mandri inimene tulema saarele, tal on siin karpi surutuse tunne,” märkis minister. Tema sõnul on igapäevase lennuliikluse taastamine vajalik ka Saaremaal käivitatud rakendusliku kõrghariduse kontekstis.
“Üliõpilasel peaks olema kindlustunne, et ta saab lennukiga koju. Iga päev peab olema võimalik sõita saarele ja õhtul sealt tagasi saada. Alles siis saab rääkida, kas asi tasub end ära või mitte,” nentis Asmer.
Ta viitas, et lennukompaniid on oma arvestustega täna tupikus, kuna teede – ja sideministeeriumi käsutuses olevate andmetega reisijate arvu kohta Tallinna – Kuressaare liinil pole midagi peale hakata.
“Ei saa öelda, et nii vähe oli reisijaid, paneme reise juurde ja pole neidki,” ütles minister, kelle sõnul pole kõnealusel liinil keegi tahtnudki lennata.
“Ei saagi reisijaid olla, kõigepealt tuleb luua tingimused. Tänane variant on null, sellest pole huvitatud ei saareelanikud ega lennukompaniid,” kõneles minister.
Asmeri sõnul peavad lennukompaniid saarte ja mandri vahelisi igapäevaseid liine siiski perspektiivikaks, küsimus on dotatsioonis ja kindlustundes, et liin ei ole ajutine. “Lennufirmad oleksid valmis esialgu töötama nullkasumiga, kuni liin tööle hakkab,” ütles Asmer.
MEHIS TULK

guest
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
12,899JälgijatMeeldib

Viimased uudised