-1 C
Kuressaare
Esmaspäev, 29. november 2021

Vallajuhid pooldavad puhkemajanduse arengut rahvuspargis

“Kuna piirkond asub Vilsandi territooriumil, siis nii kergekäeliselt ei tohiks ehk vööndit vähendada, aga üldiselt suhtun ma antud juhul keelutsooni vähendamisse positiivselt,” ütles Priit Penu, kes ei pea õigeks, et kogu Saaremaa rannavööndil kehtib keelutsoon 200 meetrit.
“Seadus võiks olla tunduvalt paindlikum. Kindlasti on kohti, kus keelutsoon võiks olla 300 – 400 m, aga on ka kohti kus piisab 40 – 50 meetrist,” arutles Penu.
“Praegune kord ei ole päris õige, aga päris õige ei ole ka see, et keskkonnaminister vööndit kolme päeva jooksul vähendab,” lisas volikogu esimees.
Valla seisukohalt vaadates on puhkeala loomine Penu sõnul igati tervitatav, kuna toob praegu täiesti mahajäetud rannaäärsetele aladele suvitajaid. Ta ütles, et vööndi vähendamine kaldale erilist mõju ei oma, küll aga võib tekkida probleeme puurkaevude ehitamisega. Kui kaevud tulevad liiga sügavad, tõmbavad nad üksteist tühjaks, kui jäävad aga liiga kõrgeks, ei pruugi vesi mere läheduse tõttu joogiks kõlblik olla.
Vallavanem Jaanus Reede sõnul otsustas vallavalitsus keeluvööndit vähendada põhjusel, et puhkeküla näol on tegemist hoovaga, mis aitab arendada mereäärset piirkonda ja taastada rannakülade elu, millest siin kümme aastat räägitakse.
Lümanda vallavolikogu liige, Viidumäe looduskaitseala asedirektor Tõnu Talvi suhtus kaldakaitsevööndi vähendamisse teise pilguga.
“Muidugi vaatan ma selle peale halvasti. Mis mõtet on kaldakaitseseadusel, kui enamus soovijad saab selle suhtes möönduse. See ei ole enam seadus, mille puhul enamusel juhtudel erandeid tehakse,” kritiseeris Talvi ministri kerget kätt kaldakaitsevööndi vähendamisel.
AIN LEMBER

guest
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
12,899JälgijatMeeldib

Viimased uudised