-7.8 C
Kuressaare
Pühapäev, 5. detsember 2021

Saaremaal on vahetamata viiendik juhilubadest

ARK Kuressaare bürool pole küll täpseid andmeid, kui palju võib maakonnas olla vanade juhilubade ja sõiduki registreerimistunnistuste ning – märkide omanikke, kuid registri juhataja Heikki Raudsepa hinnangul võivad veneaegsed paberid olla taskus veel viiendikul juhtidest.
Heikki Raudsepp tõdes, et Saaremaal hakati juhilube välja andma 1984. aastast alates, enne seda väljastati neid Pärnus, mistõttu pole ka paberkandjatel olevast kartoteegist abi juhiloa omanike koguarvu kindlakstegemisel ja vana loa omanike hulk on hinnanguline.
Esmajärjekorras on veneaegsed load uute vastu välja vahetanud tegutsevad sõidukijuhid, tõdes Raudsepp. “Kui üleminek uutele lubadele on toimunud, siis saame täpse ülevaate, kui palju on meil tegevjuhte. Registrid saavad siis puhtaks nii “surnud” juhtidest kui sõidukitest,” lisas ta.
Raudsepa sõnul teisest poolaastast loaomanike arv kindlasti väheneb. Osal vana loa omanikel ei ole autot ja võib – olla nad ei kavatse seda ostagi ning seetõttu ka uut luba välja ei võta. “Lõiv on kallis, arstitõend, pildid, linnasõit, kõik maksab. Osa jätab vene load ka suveniiriks,” nentis Raudsepp.
Ta lisas, et lube ei vaheta ilmselt ka hulk vanemaid inimesi, kuna paljudel pole tervis kõige parem. “On juhte, kellel on kõik kategooriad lubades kirjas, kuid terviserikke tõttu ei või ta mõne kategooria sõidukeid enam juhtida. Seetõttu pole nad uusi lube võtnud,” rääkis Raudsepp.
ARK Kuressaare büroo juht märkis, et juunikuusse ei tasu lubade ja registreerimisdokumentide vahetust küll jätta. “Kui talvekumm pole enam kohustuslik, auto saab välja ajada ja teed on puhtad, siis võiks reisi ette võtta. Tore oleks vahetajaid näha ikka aprilli – maikuus,” sõnas Raudsepp.
MM

guest
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
12,899JälgijatMeeldib

Viimased uudised