-2 C
Kuressaare
Pühapäev, 28. november 2021

Kohus mõistis rootslasest smugeldaja vangi

Kuna Lönning on kodumaal vanglapõgenikuna ja uimastikaupmehena tagaotsitav, antakse ta märtsi algul Rootsi võimudele üle ja mees kannab karistust kodumaa vanglas. Praegu ootab Lönning kohtuotsuse jõustumist Tallinnas.
Grupiviisilise salakaubaveo katses süüdistatuna kohtu alla antud Vello Õun, Erich Harro ja Jaan Lääne said karistada tingimisi. Mehed peavad vastavalt poolteise, kahe ja ühe aasta vältel end regulaarselt kriminaalhooldaja juures näitamas käima.
Kohtu otsusel kuuluvad erikonfiskeerimisele salakaubitsemise objektiks olnud piiritus, sigaretid ja 24 000 Rootsi krooni.
Jaht, millega mehed 14. augustil salakauba vedamisel piirivalvuritele vahele jäid, kuulub kohtu otsusel omanikule tagastamisele. Samuti tagastatakse 161 000 krooni, mille kaks salakaubavedajat augusti lõpul kautsjoniks maksid.
Piirivalvurid pidasid salakaubavedajate jõugu kinni eelmise aasta 14. augustil Küdema lahes, kui nad üritasid Peter Lönningile kuuluva jahiga Shetandes Rootsi smugeldada 585 liitrit piiritust ja 22 000 pakki sigarette. Suitsud olid ametlikult ostetud hulgilaost.
Saare maakohtus ei ole salakaubavedajate üle kohut peetud vähemalt viimased kümme aastat. Saaremaa piirivalvuritele oli smugeldajate tabamine viimaste aastate üks suuremaid töövõite.
ANDRES SEPP

guest
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
12,899JälgijatMeeldib

Viimased uudised