-9 C
Kuressaare
Pühapäev, 5. detsember 2021

Vald pidas aastapäeva koos Kaitseliiduga

Üheskoos lauldi kodumaa hümni ja avasõna lausus Salme vallavolikogu esimees Prits Liblik.
“Nii volikogu kui ka vallavalitsus töötavad selle nimel,” toonitas ta, “et kõik vallaelanikud oleksid kindlustatud ja võiksid ennast turvaliselt tunda. On väga tõenäoline, et peagi saab Sõrvemaa jälle üheks suureks vallaks.”
Kohalekutsutud sõjaveteranidele ulatati lilli, meestrio koosseisus Kalmer Poopuu, Meelis Juhandi ja Kaupo Sirel esitas “Laulu Sõrvemaast”, mille autor on Olev Sau.
Laulis Anseküla koguduse naisansambel Riina Mällo juhatusel.
“Võõrad võimud ja väed on palju Sõrvemaad tallanud,” rääkis koguduse õpetaja Anu Konks,
“kuid nüüd on mure ja kannatuste öö lõppenud ning me palume siinsele rahvale jumala rahu ja õnnistust.”
“On rõõm tõdeda, et omavalitsuse eestvedamisel ja Kaitseliidu toetusel on vabariigi aastapäeva tähistamine Salmel muutunud juba traditsiooniks,” alustas oma sõnavõttu Kaitseliidu Saaremaa Maleva pealik Mati Vendel. “Probleemid tulevad ja lähevad, kuid isamaa jääb. Me peame oma lapsi kasvatama eestluse vaimus, sest riigi kaitsmine ja hoidmine saab alguse kodust.”
Kaitseliidu Sõrve rühma pealik Väino Tamm meenutas, et nende organisatsioon alustas 1992. aastal tegevust Silver Oderi jt eestvedamisel ning algul oli rühmas üle 30 mehe, kuid vahepeal on nõuded läinud rangemaks ja praegu on Sõrve rühma nimekirjas 15 kaitseliitlast.
Naiskodukaitse Saaremaa Ringkonna esinaine Ellen Kask rõõmustas selle üle, et Saaremaa naised on tublid ja maakonna Naiskodukaitse organisatsioon on suuruselt vabariigi kolmas. Erilist kiitust väärib Naiskodukaitse Sõrve jaoskond, kus eestvedajateks Piret Urgas ja Ester Arge, keda autasustati Naiskodukaitse Keskjuhatuse aukirjaga. Aktiivse osalemise eest Naiskodukaitse töös said Saaremaa Ringkonna juhatuse tänukirja Kija Tiidermann, Keili Kuivjõgi, Piia Mägi ja Aili Nuum.
TÕNU ANGER

guest
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
12,899JälgijatMeeldib

Viimased uudised