-3 C
Kuressaare
Esmaspäev, 29. november 2021

Päästeteenistuse info

Viira külas põles talu kõrvalhoone
Kolmapäeva õhtul süttis Kaarma vallas Viira külas asuva Orbi talu kõrvalhoone, tuletõrjujad hoidsid ära tule leviku põlengukoldest meetri kaugusel asuva loomalaudani.
Päästeteenistuse häirekeskus sai väljakutse põlengule kolmapäeva õhtul kell 20.58. Tulekahju avastas Orbi talu minia, kes kuulis elumajast 15 meetri kaugusel asuvast kõrvalhoonest kahtlast praksumist. Minia helistas kohe päästeteenisusse, samal ajal asus maja peremees koos oma pojaga tulekahju kustutama.
Kuressaares keskkomando jõudis põlengukohale seitse minutit hiljem, selleks ajaks oli tules pool esimesest korrusest ja kogu pööning. Tänu keskomando meeskonna operatsiivsele tegutsemisele saadi põleng suruõhuvahtu ja märga vett kasutades kiiresti kontrolli alla ja päästsid süttimisest põlengukoldest meetri kaugusel asuva loomalauda loomadega.
“Märg vesi imendub tavalisest veest mitu korda kiiremini põlevasse tahkesse materjali, suruõhuvaht katab puitkonstruktsioonid neid jahutades ja takistades taassüttimist,” selgitas päästeteenistuse pressiesindaja Sirle Matt.
Põlengus hävis kõrvalhoone vahelagi kuue ruutmeetri ulatuses, kannatada said katuse otsaviilud ning kogu hoone sisustus.
MM

Eelmine artikkelTeatripäevad tulekul
Järgmine artikkelPolitseikroonika
guest
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
12,899JälgijatMeeldib

Viimased uudised