-1 C
Kuressaare
Esmaspäev, 29. november 2021

Saarte Kogu taunib saarvaldade kaotamist

Vaatamata suvisel üldkogul vastu võetud otsusele toetada saarvaldade allesjäämist haldusreformi käigus ja ka selle otsuse saatmisest asjaomastele ametkondadele, on arutluse all olnud kõikide või mitme saarvalla kaotamine ja nende liitmine mõne mandril või suurel saarel asuva valla või linnaga.
Saarte Kogu esimees Hants Kipper nentis, et ka praegused kogukonnad ei mõista tihtipeale saare olulisust ja omaette olemise tähtsust. Kergema vaevaga läheks nad kusagile külje alla, ütles Kipper ja viitas Ruhnule ning Piirissaarele.
Eestis on praegu viis saarvalda: Kihnu, Ruhnu, Vormsi, Piirissaar ja Muhu.
ESK on seisukohal, et saarvallad peavad ka edaspidi säilima, nende liitmise korral tuleb saarte eest niikuinii eriliselt hoolt kanda ja sellise hoolekandetegevuse arendamine ühe saare jaoks võõra valla või linna kaudu ei anna midagi positiivset juurde.
Kui kaob saarelt poliitiline otsustamine, siis kaob sealt ka lõpuks elu, tõdes Kipper. “Selge, et saarvallad üksi toime ei tule ja neid tuleb toetada. Kuid neid on ju nii vähe, terve Eesti riigi juures selle lõivu maksmine pole ju suur asi,” lisas ta.
MM

guest
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
12,899JälgijatMeeldib

Viimased uudised