-12 C
Kuressaare
Laupäev, 4. detsember 2021

Saarlased tutvustasid ulukite digitaalset andmebaasi

Eesti esimese ulukite digitaalse andmebaasi loomisega said hakkama saarlased.
Biosfääri kaitseala Saaremaa keskuse ning maakonna keskkonnateenistuse koostöö tulemusena valmis kohalike rendijahipiirkondade poolt esitatud loendus – ja küttimisandmete põhjal Saaremaa ulukite andmebaas. Digitaalne andmebaas võimaldab senisest tunduvalt paremini hinnata loendusandmete õigsust, ulukite ruumilist paiknemist ja küttimismahtude määratlemist.
Peale andmebaasi pilootprojekti tutvustati 40 jahindusspetsialistile väikekiskjate arvukuse reguleerimise võtteid, hinnati metssigade poolt tekitatud kahjustusi Sõrve poolsaarel, arutati üheskoos vabariiklikku jahindusprogrammi ja maakondade jahindusülesandeid 2001. aastal.
ANU VARES,
Saaremaa keskkonnateenistuse avalikkussuhete spetsialist

guest
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
12,899JälgijatMeeldib

Viimased uudised