-8 C
Kuressaare
Laupäev, 4. detsember 2021

Konkurssidel otsitakse vaid noori inimesi

Kuna tööhõive probleemid käivad tänapäeva Eesti majanduseluga tihedalt kaasas, toome selle ka meie leheveergudele. Loo rääkija palvel nimetame teda Meheks Metsast ehk lihtsalt MM – iks.
“Tulen sööklast, kõht on täis ja meel hea, firmas sentigi raha pole, istun, loen lehte ja ootan raha laekumist. Äripäevast loen kuulutust – firma võtab tööle müügiesindaja, ja siis on loetletud tingimused: kandideerija peab omama autot, telefoni, kogemusi, keelteoskust, kuid vanust ei tohi olla üle 30 aasta.
Kõik muu mul klapib, vaid aastaid on 43. Helistan ikkagi ja räägin oma probleemi ära, et soovin kandideerida, kuid vanust üleliia. Noor mees telefoni teises otsas nõustub mind siiski ära kuulama.
Müügikogemus on mul 1977. aastast, juhin hetkel paarikümnemiljonilise aastakäibega firmat, auto ja telefon ka olemas. Saan aru, et vanus on neil väga määrav, seepärast küsin, mida müüa tuleb. Sukki, saapaid, pükse, saan aru, et tissiveste peaks tõesti noorem inimene müüma, äri läheks paremini.
Härrasmees vastab mulle, et nemad tegelevad metallkonstruktsioonide ja metallsõlmede müügiga. Mul ei jäänud muud üle, kui vastata, et ma ei hakka teie firma nime küsima, sest seda kaupa saab müüa ainult spetsialist.
Olgu või saja – aastane, kuid olgu spetsialist, aga mitte alla kolmekümnene mittespetsialist.”
MM

guest
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
12,899JälgijatMeeldib

Viimased uudised