-2.8 C
Kuressaare
Kolmapäev, 8. detsember 2021

Kuressaare noored ja vanad võistlevad NOVA TOPil

“Kogu lugu sai alguse sellest, et Kuressaare Pensionäride Ühendus, saanud teada Kuressaare Linna Noortevolikogu tegevusest, tegi ettepaneku jõud ühendada ja midagi koos ära teha. Mida täpselt, jäeti KLNV välja mõelda ja otsustada,” ütles Kuressaare noorte huvikeskuse noorsootöötaja ning Kuressaare Linna Noortevolikogu töö juhendaja Kaire Kiil.
Selle tulemusena pani KLNV kokku projekti NOVA (noored – vanad) TOP, mille eesmärk on propageerida seltskonnaelu ning ühendada nooremat ja vanemat generatsiooni.
“Alati on kurdetud põlvkondadevahelise konflikti üle. Seekordse üritusega näitame, et saab teha ka koostööd ning sellest rõõmu tunda,” märkis Kiil.
Sari NOVA TOP sisaldab endas kolme järjestikust võistlust, lisaks iga võistluse paremate äramärkimisele peetakse ka jooksvat võitude arvestust, selgitamaks välja hooaja üldvõitjat. Kui jõuproovi avaetapp on noorte korraldada, siis järgmise samalaadse ürituse korraldavad linna pensionärid.
Võistluse esimene etapp, mis algab 18. veebruaril kell 12 Kuressaare gümnaasiumi aulas, koosneb kuuest alast. Esimesena võetaks ette viktoriin, mille küsimustik on koostatud rõhuga Saaremaale ja Kuressaarele.
Teise ülesandena tuleb võistkondadel ära arvata ajalehepealkirjad, mis on esinenud ajalehtedes Meie Maa, Eesti Päevaleht ja SL Õhtuleht alates selle aasta algusest.
Seejärel peetakse üks sportlik osavusmäng ja lahendatakse ära mäluülesanne.
Võistluse lõpetavad tuntud kirjandusteose põhjal lavastatud 2 – 3 – minutiline instseneering ning loominguline ülesanne. Kiili sõnul ei peaks ükski neist ülesannetest nõudma erilist kodust ettevalmistust.
“Siinkohal tahaks aga ära märkida, et osalema on oodatud ka kõik keskealised, ühesõnaga kõik, kel huvi,” ütles Kiil ja osutas, et võistkonna soovituslik suurus on 5 – 10 liiget.
TIIU TALVIST

guest
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
12,899JälgijatMeeldib

Viimased uudised