-1.5 C
Kuressaare
Kolmapäev, 1. detsember 2021

Kohus mõistis heroiinisõltlase trellide taha

Kokku aasta ja kahe kuu pikkuse reaalse vabadusekaotuse teenis Kuressaare elanik Mati Saat (33) suures koguses narkootilise aine heroiini omamise eest. Mees jäi 0,229 grammi fooliumisse pakitud heroiiniga politseile vahele eelmise aasta 5. detsembril Kuressaares Hariduse tänaval.
Tegu oli esmakordse juhusega, kus politsei leidis Saaremaal kinnipeetava juurest heroiini. Ka Saare maakohtus ei ole varem uimasti omamise või kasutamise eest süüdi mõistetud ühtegi inimest.
BNS – i andmeil on varem kuuel korral kohtulikult ja kahel korral halduskorras karistatud Saat narkosõltlane ja seetõttu ei vaidlustanud ta tema taskust leitud uimastite olemasolu.
Samas keeldus Saat eeluurimisel ütlemast, kust ja kelle käest ta need sai. Mees väitis, et juhul, kui ta seda ütleb, seab ta oma elu ohtu.
Saare maakohtu peaspetsialist Elle Kuusksalu lausus, et lisaks uimasti omamisele süüdistati Saatu ka selles, et ta omandas kindlaks tegemata isikult kuus videokassetti, olles teadlik, et need olid varastatud.
Kuusksalu lisas, et kohtuotsus saavutati lihtmenetluse korras ja see jõustub kümme päeva pärast otsuse langetamist. Mati Saat saab 13. veebruarini otsuse Tallinna ringkonnakohtusse edasi kaevata, kui ta leiab, et rikutud on protsessinorme.
ANDRES SEPP

guest
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
12,899JälgijatMeeldib

Viimased uudised