-4 C
Kuressaare
Esmaspäev, 29. november 2021

Kunstistuudio galeriis saab harjutada silmavaatamist

Näitusel on vaadata suured siiditrükis silmakujutistega tekstiilid Mari Haavelilt ja silmamotiividega kujundatud kokkupunutud laastupildid Kadi Pajupuult. Pilte jätkub nii seintele kui akendele, mõned neist on vaadeldavad lausa kahelt poolt.
Eesti Kunstiakadeemia tekstiilikunsti osakonna juhataja Kadi Pajupuu sõnul tekkis silmamotiivi kasutamise idee Mari Haavelil, kes ise seekord küll Saaremaale näitust avama tulla ei saanud.
“Mari alustas esimesena silma kujutamist oma töödes ja mina liitusin temaga hiljem. Selgus, et see on väga haarav teema. Nagu Mari näituse kaaskirjas ütleb, on silm ainus organ, mis oleks võimeline ka omaette eksisteerima – silma kaudu saame enamiku välisilmast tulevast informatsioonist, samas annab silm tohutult palju teavet ka seestpoolt väljapoole,” rääkis Kadi Pajupuu.
TIIU TALVIST

guest
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
12,899JälgijatMeeldib

Viimased uudised