-2.8 C
Kuressaare
Kolmapäev, 8. detsember 2021

Töötutele uus nõustamiskeskus

Maavalitsuse endise keskkonnaosakonna ruumides tööd alustav aktiviseerimiskeskus loodab poole aastaga kaardistada tegeliku olukorra kohalikul tööturul, rääkis keskuse projektijuht Heli Sall.
Keskuse töö on suunatud pikaajaliste – enam kui kaksteist kuud tööta olnud inimeste tööturule tagasitoomisele.
“Tahame nendega just sügavuti tööd teha,” ütles Sall ja lisas, et tegelik ülevaade, kui palju siiski on pikaajalisi töötuid maakonnas, puudub.
Pikaajaliste töötute hulgas tõi Sall välja veel mitu erinevat sihtgruppi – 16 – 24 aastased erialase ettevalmistuseta noored, pensionieelikud, varjatud töötud, puuetega inimesed, väikelaste emad ja kinnipidamiskohtadest vabanenud inimesed.
Nõustamiskeskus täidab inimese kohta ankeedi, et saada ülevaade tema oskustest ja huvidest.
“Kui kontingenti oleme uurinud, saame vaadata, mis abi neil tegelikult vaja on,” rääkis Sall. Ta viitas, et osa inimesi, kes on väga pikka aega tööta olnud, ei julgegi end enam kusagile pakkuma minna ja vajavad võib – olla isegi psühholoogilist nõustamist.
Nõustamistegevuse teises etapis toimuvad tööotsingu kursused, kus töötuid õpetatakse kirjutama CV – d, antakse nõu, kuidas ennast tööandjale esitleda.
“Saame siiski aidata neid, kes ise end aidata tahavad,” tõdes Sall.
Kolmandas etapis moodustatakse omavahel sobivatest inimestest grupid, kellele hakatakse andma täiendõpet. “Enamusel pikaajalistest töötutest pole korralikku erialast väljaõpet,” sõnas keskuse projektijuht.
Sall ütles, et esialgu hakkab keskus tööle Kuressaare linna ja kolme lähivalla – Pihtla, Kaarma ja Valjala töötutega. Järk – järgult käiakse omavalitsused läbi ja kohtutakse inimestega, valdade nõustamistegevus hakkab Salli sõnul toimuma ilmselt kohtadel.
Heli Sall tuletas tööandjatele meelde, et eelmise aasta 1. oktoobrist kehtib seadus, mille kohaselt on ettevõtetel võimalik töötute ametissevõtmisel saada riigilt aasta jooksul palgasubsiidiumi. Esimese kuue kuu vältel toetab riik sellist töökohta terve ja järgmise kuue kuu jooksul poole miinimumpalga ulatuses.
MEHIS TULK

guest
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
12,899JälgijatMeeldib

Viimased uudised