-8 C
Kuressaare
Laupäev, 4. detsember 2021

Tartu Ülikooli Kirjastuse raamatunäitus

Kõige arvukamalt on majandusalaseid väljaandeid, kuid esindatud on ka ajalugu, arstiteadus, filosoofia, semiootika, sotsioloogia, keel ja kirjandus, pedagoogika, ajakirjandus ja kehakultuur. Kuressaare on väikese rändnäituse esimene peatuskoht.
Tartu Ülikooli Kirjastus tegutseb praeguse nime all 1994. aastast, olles Tartu Ülikooli kirjastus – ja trükiosakonna järglane. Ent Tartus hakati raamatuid trükkima ja kirjastama juba 1631. aastal, kui ülikool oli alles asutamisjärgus.
Tänapäeval algab kirjastuse väljaannete skaala teaduslikest monograafiatest ning lõpeb esseistika ja mälestustega. Suurim osakaal on õppe – ja teaduskirjandusel. Kirjastuse koosseisu kuulub oma väike trükikoda, kus jõuab kaante vahele enamik kirjastuse väljaannetest.
Kunagiste pruunikashallide näotute rotaprindiväljaannete asemel on tänaste tudengite ja kõikide teiste raamatuhuviliste kasutada maitseka kujundusega teosed, mille kaunis vorm toetab tuumakat sisu.
MM

guest
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
12,899JälgijatMeeldib

Viimased uudised