-1.4 C
Kuressaare
Teisipäev, 30. november 2021

Kuressaare linnal esimesena Eestis oma jäätmekava

Linnapea Jaanus Tamkivi möönis, et nii riikliku kui maakondliku jäätmekava koostamine alles käib. Viimases on kaalumisel kaks põhimõttelist varianti – kas maakonda jääb üks keskne prügila või ei. Kui eeldatavalt Kudjapeale jääb maakonna prügila, siis vallakeskused saavad jäätmekogumispunktid, kust prügi Kudjapele kokku veetakse.
Teise variandina kaalutakse võimalust kogu maakonna prügi vedada mandrile Paikusele.
“See on suhteliselt kallis variant, kuna teenuse peab lõpuks ikkagi kinni maksma lõpptarbija,” tõdes Tamkivi.
“Usun, et üks maakondlik prügimägi Kudjapele teha on ikkagi mõistlikum lahendus,” lisas ta ja viitas, et vastses linna jäätmekavas on ka sellega arvestatud, seda enam, et praegu on käimas ka uuringud energiatootmise võimalikkusest Kudjape prügila biogaasist.
MM

guest
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
12,899JälgijatMeeldib

Viimased uudised