-3.4 C
Kuressaare
Neljapäev, 9. detsember 2021

Eesti Maaturismi liikmed käisid peredega Soomes

Projekti sihtgrupiks on maaturismi ettevõtjad ja tootmistalu pidajad ning nende maaettevõtjate 12-17 – aastased lapsed. Õppereisil Soome osales kokkku 20 perekonda Võrumaalt, Valgamaalt, Virumaalt, Hiiumaalt, Saaremaalt, Viljandimaalt, Tartumaalt ja Põlvamaalt.
18. jaanuaril oli kõigil võimalus osa saada Helsingis toimuvast turismimessist Matka 2001. Lõuna paiku istusime bussi ja sõitsime umbes 500 km põhja poole. Õhtuks jõudsime Vanhamäe vabaajakeskusesse, kus meid ootas lahke pererahvas, õhtusöök, saun ja tutvumisõhtu.
Järgmisel päeval külastasime Rautalampis Sahala mõisa, Lapinlahtis Väisäse lihatööstust, tutvusime Tahkovuorel Nilsiäs mäesuusakeskusega ja majutusega puhkemajades, õhtul sõitsime Juankoski vaatama talust tehtud Kivennapa hotelli. Laupäeval tutvusime Suonenjokis Myllykosken turismitaluga, Karttula vallas Syvännieme turismikeskusega ja perehotelliga Eevantalo ning Jokinieme marjataluga.
Pühapäeval oli võimalus tutvuda ja aktiivselt puhata Vanhamäe vabaajakeskuses: oli kaarikusõit, suusatamine, seiklused lumemaal, ratsutamine, seinal turnimine.
Soomes nägime palju ühistegevust naabritega, mis meil Eestis on paraku veel väga haruldane. Nägime ka talusid, kus oli tehtud vigu. Igaüks võttis reisilt enda jaoks kaasa midagi õpetlikku, mida kodus oma ettevõtmises ära kasutada.
ALGE ROOSE

guest
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
12,899JälgijatMeeldib

Viimased uudised