-3 C
Kuressaare
Pühapäev, 28. november 2021

Täitevamet müüb võlgadesse uppuva Saare Kalakasvatuse kala

AS Saare Kalakasvatus võlgneb Saare maksuametile ligi 144 000 krooni ja kuna firma pole suutnud 1999. aasta lõpul tekkinud võlgnevusi riigi ees vähendada, taotles maksuamet 2000. aasta kevadel firma varade arestimist.
“Üht – teist on Saare Kalakasvatuselt ka laekunud ja eelmise aasta sügisel andsid nad lubadusi, et likvideerivad oma võla. Lubadusi ei ole nad aga täitnud,” ütles Saare maksuameti direktor Olev Martinson.
Muu kauba hulgas üritatakse 30. oktoobril toimuval enampakkumisel 20 000 kroonise alghinnaga maha müüa tuhandet Pidula kalakasvatuse tiikides elavat vikerforelli, mis on täitevameti sekretäri sõnul esmakordne eluskala müük.
Ka loomi ega linde ei ole täitevameti töötaja andmeil varem enampakkumisele pandud.
Peale kalade üritatakse müüa hapnikupumpa, mobiiltelefoni, paadimootorit, 44 kalamõrda ning Eesti tuntuima skulptori Tauno Kangro poolt valmistatud pronksskultuuri, mille alghind on 140 000 krooni.
Eelmise aasta juuni algul Saare Kalakasvatuse tellimusel valminud ja Saaremaa Söprade Klubi poolt Pidula kalakasvatuse tiiki paigaldatud skulptuur kujutab endast vette sukelduvat kala. Söprade klubi juhtis 50 000 krooni eest Kangrolt ostetud taiesega tähelepanu vajadusele jõuda kiiremini süvasadama ehituseni.
Arestitud kunstiväärtusi on Saare täitevamet varem müünud harva, näiteks paar aastat tagasi arestiti ühelt Kuressaare kunstnikult mitu linnavaadetega maali. Kuna kunstnik oli võlgu Kuressaare linnavalitsusele, soostus linn maalid võla katteks endale võtma.
Täitevameti töötaja ütles, et juhul kui enampakkumisele minev kaup uut omanikku ei leia, pannakse see eelmisest alghinnast kuni poole odavamaga taas müüki.
“Tavaliselt lähevad kohe müügiks korterid ja vahel ka kinnistud, kuid muud pudi – padi eriti ei taheta,” lausus ta.
ANDRES SEPP

guest
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
12,899JälgijatMeeldib

Viimased uudised