-0 C
Kuressaare
Laupäev, 27. november 2021

Euroinfostendilt internetti

Läinud aasta oli Rootsi valitsuse poolt kuulutatud Balti aastaks. Eesmärgiga muuta Euroopa Liidu alane info laiemale avalikkusele kättesaadavamaks, korraldas EL Infosekretariaat Balti aasta projekti raames kõigi maakondade keskraamatukogude varustamise mobiilse infostendiga.
Koostöös Euromajaga paigaldati euroinfostend septembris ka Saaremaa keskraamatukogu lugemissaali.
“Kui siiani oli infostendil väljas vaid paberkandjatel teave, siis arvuti vahendusel on avanenud juurdepääs ka elektroonilisele teabele,” selgitas Euromaja juhataja Kaie Rõõm – Laanet ja osutas, et interneti vahendusel on hõlpsam ligi pääseda ja leida vahel väga spetsiifilist EL – alast infot. Tema sõnul on vastava teabe leidmisel teejuhiks TÜ Eurodokumentatsiooni Keskuse poolt väljaantud trükis “EL informatsioon Internetis”.
Euromaja lisas väljapanekusse omalt poolt mitmeid CD ROMe EL – alase teabega. Arvuti soetamist vahendas Eurohouse, finantsid selleks tulid Riigikantseleilt. Arvutit saab kasutada lugemissaali lahtiolekuaegadel.
MM

guest
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
12,899JälgijatMeeldib

Viimased uudised