-1.5 C
Kuressaare
Neljapäev, 2. detsember 2021

Kuressaare Gümnaasium kaasajastab spordihoone

Arhitektibüroos Künnapu & Padrik valminud eskiisprojekti järgi muutub oluliselt kooli spordikompleksi välisilme. Hoone Kaevu tänava poolsesse külge tuleb kava järgi juurdeehitus ujula ja võimla 156 – kohaliste tribüünide jaoks, maja otstesse aga uued sissepääsud ühes suurte, torukujuliste trepikäikudega.
Enam kui 11 miljonit krooni maksva rekonstrueerimise käigus remonditakse kaasaegse tehnoloogia abil ujula bassein ning rajatakse juurde hulk abiruume, saunad ja dushiruumid. Ujulas aga paigaldatakse moodne energiasüsteem Menerga.
Gümnaasiumi haldusdirektor Heimar Põld märkis, et näiteks Rootsi ujulates kasutusel olev Menerga aitab praegusega võrreldes oluliselt küttekulusid kokku hoida. Süsteem kasutab ära nii basseini – kui dushivee jääksoojuse.
Kool tahab kasutusele võtta ka seni tühjalt seisnud ujula aluse keldri ja sinna ehitada aeroobika – ja jõusaali ning puhkeruumid.
Kooli direktor Toomas Takkis on seisukohal, et kõige otstarbekam oleks rekonstrueerimine üritada läbi viia ühekorraga. Siis saaks kogu kompleksi kohe teenima panna, sõnas ta. Paraku ei ole sihtasutus võimeline ühekorraga nii suurt laenu võtma. Seepärast loodab Takkis, et tänavu suudetakse ellu viia rekonstrueerimisprojekti 7 miljonit krooni maksev esimene järk ehk remontida ujula ja teha kavandatud juurdeehitused.
Linnavalitsuse ehitus – ja planeerimisosakonna juhataja Urmas Lõhmus möönis, et sihtasutus peab spordikompleksi ehitusega põhiliselt oma jõududega hakkama saama. Samas ta lisas, et kui pank projekti aktsepteerib, siis võib – olla linn tulevikus ka osaleb selles mingi summaga. Praegu saab KG sihtasutus linnaeelarvest aastas toetust 300 000 krooni.
Toomas Takkise sõnul võiksid ujula ja võimla remont alata juba maikuus ja lõppeda selle aasta oktoobris.
MEHIS TULK

guest
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
12,899JälgijatMeeldib

Viimased uudised