-2 C
Kuressaare
Pühapäev, 28. november 2021

Hiidlased arvutavad laevasõidu hinda

Hiiu maavalitsuse majandusosakonna juhataja Aare-Villu Kattel ütles Hiiu Lehele, et maavalitsus on teinud omapoolseid arvutusi ja annab neljapäeval kogunevale teede – ja sideministeeriumi tariifikomisjonile üle ettepaneku, mis sisaldab võimalusi, kuidas kärpida laevakompanii kulubaasi 41 miljoni krooni võrra.
Hiidlaste arvutuste kohaselt peaks parvlaevaühenduse kütusekulu hind olema laevakompanii pakutud üle 46 miljoni asemel 23 miljonit krooni.
Eelmisel aastal sai Saaremaa Laevakompanii riigilt dotatsiooni 55,1 miljonit krooni, ka tänavusse riigieelarvesse kirjutati sisse samas suurusjärgus toetussumma. Laevakompanii on lubanud parvlaevareise vähendada, kui dotatsioon ei suurene 40 miljoni krooni võrra. Teede – ja sideministeeriumi hinnakomisjoni liikmete Toivo Aldi ja Mart Tamme sõnul ei kummita Saaremaa Laevakompaniid mitte rahapuudus, vaid raha mittesihipärane kasutamine.
Firma juhtkond ei ole selle väitega nõus.
MM

guest
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
12,899JälgijatMeeldib

Viimased uudised