-6.2 C
Kuressaare
Laupäev, 4. detsember 2021

Etlejate konkursil võidutsesid ühisgümnaasiumi sõnameistrid

Vanema astme grand prix’ sai Saaremaa Ühisgümnaasiumi X klassi neiu Krista Maajärv (juhendaja Rita Ilves), kes esitas konkursil Linda Ruudi luuletuse “Tuhkatriinu” ja katkendi Jüri Tuuliku jutustusest “Meretagune asi”.
“Jüri Tuulikut lugeda soovitas mulle minu juhendaja, sest nii tema kui minu enese arvates sobib rahvaliku ja murdeteksti lugemine mulle hästi,” tunnistas etlejate konkursi võitja Krista Maajärv Meie Maale.
“Võit tuli mulle igal juhul täiesti ootamatult, sest minu meelest oli häid lugejaid palju: kõik pakkusid väärilist konkurentsi.”
Kokku oli vanemas võistlusastmes konkursitules tosin noort sõnameistrit, keda hindasid Kaie Rõõm, Jaak Hein, Tõnis Kipper ja Andres Karu.
Gümnaasiumiealiste võistlejate hulgas kuulutati laureaatideks Andre Koit, Anu Kõu ja Kerstin Varvas, kes kõik õpivad SÜGis ja on Rita Ilvese õpilased. Eripreemia said Timmo Krull (SÜG, Sirje Kreisman) ja Kadri Püüa (SÜG, Rita Ilves).
Noorema grupi grand prix’ viis koju Saaremaa Ühisgümnaasiumi õpilane Raul Sooäär (juhendaja Rita Ilves), selles vanuseastmes kuulutati laureaatideks Elis Allvee (Orissaare Gümnaasium, Signe Söömer), Rigo Räim (Kuressaare Gümnaasium, Malle Tustit) ja Girlis Tuisk (Lümanda PK, Liia Raun).
Eripreemia said Jane Lappo (Salme PK, Tea Merivald), Ott Rosenfeld (SÜG, Rita Ilves) ja Tambet Truu (Kaarma PK, Krista Kütt).
Nooremas vanuseastmes osales tänavu 24 etlejat, keda hinnanud züriisse kuulusid Meelis Juhandi, Kalle Kadarik, Merle Sillavee ja Aivo Sadam.
Üle – eestilisel etlejate konkursil, mis toimub 3. veebruaril Kuressaare linnateatris, esindavad meie maakonda Krista Maajärv ja Kerstin Varvas.
TIIU TALVIST

guest
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
12,899JälgijatMeeldib

Viimased uudised