-1.5 C
Kuressaare
Neljapäev, 2. detsember 2021

Kirjandussõbrad tähistasid saare kirjameeste juubelit

Kaua aega Kuressaares elanud ja töötanud kirjanik ja ajakirjanik Endel Tennov saanuks 15. jaanuaril 75 – aastaseks. Ajaloolane, raamatuteadlane ja lastekirjanik Voldemar Miller aga saab 7. veebruaril 90 – aastaseks.
Endel Tennovit kui sügavalt eetilist ja vaimurikast ning andekat inimest meenutasid kunagise ajalehe Kommunismiehitaja kirjandusringi liikmed Ants Tasa ja Jüri Tuulik. Raamatuklubilane Lembit Mölder aga rääkis Endel Tennovi romaanist “Iive, iive” ning rõhutas seda, kuivõrd päevakohased on tänases ajas tollal romaanis käsitletud perekonnaprobleemid.
Voldemar Milleri loome – ja elutee juurde viis kuulajaid allakirjutanu, kel oli tihedamaid sidemeid juubilariga 70 – ja 80 – ndail aastail kohaliku lehe koduloolaslike erikülgede tegemisel. Voldemar Millerist kui väga mitmekülgsest loomingulisest inimesest oli eksponeeritud muuseumis ka väike näitus.
Vanalinna kooli õpilased Mihkel Miller ja Kaimar Lomp tutvustasid Voldemar Millerit kui lastekirjanikku, andsid ülevaate tema eluloost Milleri enda sõnadega ja lõbustasid kõiki toredate Juku – juttudega.
ENDA NAABER

guest
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
12,899JälgijatMeeldib

Viimased uudised