-9 C
Kuressaare
Pühapäev, 5. detsember 2021

Saaremaa ralli päästetud

Saaremaa ralli korraldamisõigust taotlenud sihtasutus Turvaline Saaremaa jõudis eile maavanem Jüri Saare juures toimunud nõupidamisel Eesti Autospordi Liiduga kokkuleppele, et meie spordi firmaüritus hakkab ka tulevikus kulgema Saaremaa teedel.
Eesti Autospordi Liit ähvardas Saaremaa ralli tänavu sügisel ära jätta, kuna kahe aastaga oli rallit korraldanud Kogula auto – motoklubi võlg Rahvusvahelisele Autospordi Liidule maksmata aastamaksude näol kasvanud 40 000 kroonini.
Maavanem Jüri Saar ütles, et Eesti Autospordi Liit ei taganenud nõudmisest võlad maksta.
“Meie mehed on kahe aasta jooksul valmis tasuma ka eelmiste aastatega tekkinud võlad,” märkis maavanem, kelle sõnul jõudis sihtasutus Turvaline Saaremaa Eesti Autospordi Liidu peasekretäri Priit Palloga esialgu suusõnalisele kokkuleppele ja paberite vormistamine läheb alles lahti ning lõplike lepinguteni loodetakse jõuda lähinädalatel.
Sihtasutuse Turvaline Saaremaa nõukogu esimehe Prits Libliku sõnul otsustati võtta ralli korraldamine endi õlule, kuna oli oht, et võistlus läheb Saaremaalt ära.
“Kui hakkame tegema, siis hakkame tegema,” lausus Liblik, lisades, et mingit tähtajalist tegevuskava pole maha pandud.
“Ikka pikemaks ajaks,” märkis ta.
Jüri Saar avaldas lootust, et ralli korraldamisega saadakse tulevikus hakkama. Tema sõnul on Eesti Autospordi Liidu mehed kindlad, et Saaremaa rallit on väga halvasti majandatud.
“Põhimõtteliselt peaks olema võimalik korraldada võistlust nii, et ots otsaga kokku tullakse,” lausus maavanem, kelle hinnangul eeldab see rahvusvaheliselt mainekate sponsorite, meie ettevõtjate ja teiste tegijate kaasamist.
“Kindlasti püüame ka teisi tegijaid ralli organiseerimisse haarata ja mitte ainult saarlasi, sest tegu on ikkagi rahvusvahelise spordiüritusega,” lisas Liblik.
ALVER KIVI

guest
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
12,899JälgijatMeeldib

Viimased uudised