-3 C
Kuressaare
Pühapäev, 28. november 2021

Kaabeltau Eestis teine

Keskkonnaminister Heiki Kranich pikendas kilu – ja räimepüügitaotluste vastuvõttu 18. jaanuarini. Ministeeriumi kalandusosakonna peaspetsialist Enno Kobakene põhjendas otsust sellega, et Ida – Virumaa vene keelt kõnelevad kalurid ei saanud asjast õigeaegselt teada, pealegi oli pühade aeg.
Saaremaa liisingulaevade operaatorid on aga pahased tänavu kehtima hakanud ajaloolise püügiõiguse rakendamise peale. Kui seni käis kalapüügikvoot laevaga kaasas, siis nüüd taotlevad püügiõigust firmad ja arvestatakse nende viimase kolme aasta kala väljapüügikoguseid. Mitmed liisingulaevad on käinud käest kätte ja uued operaatorid sellega kaotavad.
Kobakese sõnul võiks uute seaduste rakendamisel olla üleminekuaeg. Saarte traallaevaomanike ühing esitas Riigikogu kantslerile sel nädalal kalapüügiseaduse parandusettepaneku arvestada eelmise aasta püügitulemusi, rääkis ühingu esimees Mihkel Undrest.
Kuna traalerid on sel aastal juba teist nädalat püügil, jagas ministeerium ajaloolisest püügiõigusest välja 20%. Kümnendik traallaevadele eraldatud kalakvoodist, mis läheb jagamisele oksjonil, müüakse Kobakese sõnul maha ilmselt 21. veebruaril.
VELJO KUIVJÕGI

guest
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
12,899JälgijatMeeldib

Viimased uudised