-0 C
Kuressaare
Laupäev, 27. november 2021

Avastati vähem puudusi

Puudusi ei avastatud 43 korral ja see arv on eelmiste aastatega võrreldes kasvanud, kuid 27 korral tuli siiski rakendada trahvisanktsiooni, ülejäänutele ettekirjutust või hoiatust väiksemate puuduste eest.
Enamlevinud rikkumised: ettenähtud märgistuse või eestikeelse teabe puudumine 61 korral, saate – ja müügidokumentide puudused 36 korral, tarbija petmine 25 korral, muud puudused 46 korral.
Tegevusalade lõikes kontrolliti kõige rohkem (vähemalt 20 korral) alkoholi, tubakatoodete, kiirestiriknevate toiduainete, leibade – saiade ja vedelkütuste müüki.Lõviosa trahvirahast laekus ebakvaliteetse vedelkütuse müügist, kütusemüüki kontrolliti 23 korral.
Tarbijad pöördusid Saaremaa talituse poole 164 korral, millest 44 korral vormistati avaldus. Enim oli tarbijatel pretensioone jalanõudega seonduva asjaajamisega – 26, kommunaalteenuste osutamisega – 18 ja toidukaupade müügiga – 16 korral.
Tarbijate väitel oli nende õigusi rikutud 27 korral, kuid 16 korral ei rikkunud ettevõtted kehtivaid õigusakte, mistõttu avalduse lahendus tuli lugeda tarbijale negatiivseks.
Koidu Allvee,
tarbijakaitse peainspektor

guest
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
12,899JälgijatMeeldib

Viimased uudised