-3 C
Kuressaare
Pühapäev, 28. november 2021

Kuressaare Veevärgi kahjum oodatust oluliselt väiksem

Auditeerimata andmeil jäi veefirma lõppenud aastal pisut vähem kui 100 000 krooniga kahjumisse. Firma tegevjuht Illar Noot möönis, et üle mitme aasta lõppes ettevõtte majandusaasta päris hästi.
Veetarbimine läinud aastal siiski ei suurenenud, vaid vähenes umbes 7%. Planeeritust väiksem kahjum saavutati tegevuskulude, remondi ja materjalide kokkuhoiu arvelt.
Oleme eelarvet teinud konservatiivselt ja planeerinud suuremaks saastekahju hüvitist, rääkis Noot. Tegelikult olid linna puhastist väljuvad heitveed läinud aastal puhtamad ja saastekahju hüvitis seeläbi väiksem. Lisaks laekus veefirmale oodatust rohkem ettevõtetelt nõutavat tasu ülereostuse eest, mida on raske prognoosida.
“Selleks aastaks oli planeeritud väikene kasum, abonenttasu muutmisega jääme aga ilmselt pisikesse miinusesse,” ütles Illar Noot. Ta ennustas, et vee – ja kanalisatsiooniteenuse mahu kahanemine uuel aastal peatub või isegi suureneb.
“Uusi tarbijaid on juurde tulnud, aastavahetusel alustas tööd uus sanatoorium, loodetavasti taastatakse ka õlletootmine,” rääkis Noot. Veefirma loodab ka sel aastal algavale ulatuslikule veevõrkude laiendamisele ja uute klientide võitmisele.
AS-i Kuressaare Veevärk majandusnäitajad

guest
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
12,899JälgijatMeeldib

Viimased uudised