-8 C
Kuressaare
Laupäev, 4. detsember 2021

Randlased võivad kalapüügiõiguse tagasi saada

Eelmise aasta oktoobris vastu võetud seadus annab alates tänavu 1. jaanuarist piiratud kalapüügiõiguse vaid rannaäärsete kinnistute omanikele.
“Nii jäigi enamik kunagistest rannakaluritest ilma oma leivateenimisvõimalusest ning see ebaõiglus tuleb likvideerida,” põhjendas Mõõdukate erakonda kuuluv Vambo Kaal vajadust seadust muuta.
Kaalu sõnul võttis uus seadus näiteks Lümanda vallas rannapüügiõiguse viiekümnel 52 senisest rannakalurist. Samasugune olukord valitseb ka Eesti teistes rannapiirkondades.Kaalu ja Kotkase muudatusettepanekute järgi võiksid piiratud kalapüügiõigust taotleda kõigi meresaarte elanikud. Mandril oleks sama õigus kõigil mereäärsete omavalitsuste elanikel. Mõlemal juhul annaks piiratud kalapüügiõigus loa püüda kala kuni 20 meetri samasügavusjooneni.
Ka Peipsi, Lämmi-, Pihkva järvel võiksid piiratud kalapüügiluba taotleda kõik veepiiri omavate omavalitsuste elanikud. Luba annaks neile õiguse püüda kala omavalitsusega piirneval järvealal kuni ühe kilomeetri kaugusel rannast. Sama õiguse saaksid Võrtsjärvega piirnevate omavalitsuste elanikud.
MM

guest
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
12,899JälgijatMeeldib

Viimased uudised