-3 C
Kuressaare
Pühapäev, 28. november 2021

Passiivsed ja aktiivsed tööturumeetmed

Passiivne on töötule abiraha maksmine ja töötu ise ei pea peale töö otsimise midagi tegema. Aktiivsete tööturumeetmete hulka loetakse töötute koolitamine, hädaabitöödele suunamine, stardiraha andmine, palgatoetusega tööle suunamine. Need on tegevused, kus töötu peab ka ise midagi tegema.
Kui võrrelda passiivsete meetmete osakaalu muutust viimasel kahel aastal, nähtub, et abiraha saajate osakaal on Saaremaal vähenenud 1 protsendi võrra. Samas on aktiivsetes tööturumeetmetes osalejate arv suurenenud 727 töötult 1999. aastal 853-le eelmisel aastal. Töötud on ilmselt muutunud aktiivsemaks, teisest küljest annab tööhõiveamet töötutele palju teavet kõigi võimaluste kohta ning pakub neile aktiivselt teenuseid.
KAIE LEPP

guest
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
12,899JälgijatMeeldib

Viimased uudised