-2 C
Kuressaare
Esmaspäev, 29. november 2021

Koolisööklatest pooled ei vasta nõuetele

Erinevatel hinnangutel läheks sööklate vajaliku tasemeni korrastamine maksma 200 miljonit kuni üks miljard krooni.
Maakoolides sööb koolisööklas sooja toitu keskmiselt 80% õpilastest, linnades umbes 70%. Koolides, kus on puhvetid, eelistab küllaltki suur osa soojale koolieinele salateid, saiakesi, maiustusi. Need, kes söövad sooja toitu, on pakutavaga enam – vähem rahul, pisut rohkem soovitakse juurvilju, kohupiimatooteid, kala, mahlu.
On lapsi, kellele koolilõuna on ainus kord päevas saada sooja sööki.
Kui lastele pakutava menüü osas on tunda paranemist, siis sööklate üldine sanitaarne seisund jätab soovida. Igal aastal on esinenud juhtumeid, kus tervisekaitseinspektoritel on tulnud mõni koolisöökla ajutiselt sulgeda, paljud on saanud ettekirjutusi tervisekaitse järelevalveametnikelt.
MM

guest
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
12,899JälgijatMeeldib

Viimased uudised