-1.5 C
Kuressaare
Neljapäev, 2. detsember 2021

12-aastane poisike varastas vanaema mitme aasta säästud

12 – aastase Pärnu poisi Kaarma vallas elav vanaema helistas teisipäeval politseisse ja teatas, et noormees lahkus uusaastahommikul kodunt ning pole naasnud. Hiljem selgus, et poiss oli vanaema tagant varastanud 23 000 krooni ning koos sõbraga Kuressaarest taksoga Pärnusse koju sõitnud.
Noormeest asus taga otsima politsei ning Saaremaal elavate sugulastega võttis ühendust poisi ema, kellel tekisid suuri rahasummasid nähes kahtlused.
Teisipäeval sõitis noormees bussiga Kuressaarde tagasi ning jäi samal päeval vahele ühes Kuressaare kaupluses töötavale sugulasele, kes ta politseisse toimetas. Paraku oli noormees selleks ajaks kulutanud enamuse rahast ning alles oli veidi üle 2700 krooni.
Poiss oli ostnud kuus mobiiltelefoni, mängupüstoleid ja muud kraami.
Noormehelt politseis seletusi võtnud noorsoopolitseinik Aivar Kaesvelt ütles Meie Maale, et juhtum on tema viimase aja praktikas üks tobedamaid. Kummalisim on politseiniku hinnangul asjaolu, et vaevalt 130 sentimeetri pikkusele mehehakatisele müüdi lahkesti mobiiltelefone, ilma et keegi oleks vaevunud huvi tundma, kust poisike võttis nii suure summa sularaha.
Noormees ise seletas politseinikule, et oli varastatud raha eest mobiiltelefoni ostnud mitmest erinevast kauplusest kavatsusega need sõpradele kinkida. Lisaks sisseostudele kulutas poisike 2000 krooni taksoga sõitmisele ning ka taksosohvril ei tekkinud küsimust, kust poisike nii palju raha võttis.
Kolmapäeval saadeti vargapoiss Pärnusse ema juurde ning materjalid tema patuteo kohta anti Pärnu politseile.
“Arvatavasti läheb asi alaealiste komisjoni,” nentis noorsoopolitseinik Kaesvelt. Tema andmeil on poisikesel politseiga ka varem kokkupuuteid olnud, kuid seni on tema pahateod piirdunud väiksemate korrarikkumistega.
Poisi 75 – aastane vanaema ütles eile Meie Maale, et osa mobiiltelefonidest õnnestus poodidele tagasi müüa ja 9000 krooni varastatud rahast on tagasi saadud. Lootust on saada veel tuhat krooni, kuid ülejäänut ei looda vana naine enam näha.
Suurema osa oma mitme aasta säästudest kaotanud naine hindas imelikuks ja vastutustundetuks vargapoissi Pärnusse sõidutanud taksojuhi käitumist.
Aivar Kaesvelt sõnas, et Saaremaal on ka varem lapsed suuri rahavargusi toime pannud, kuid üldiselt ei ole selle kohta politseile avaldusi tehtud, sest enamasti on kannatanud varga lähedased.
“Tullakse küll politseisse küsima, et mis nüüd teha, kuid oleme öelnud, et ega me saa hakata mööda poode käima ja Chupa – Chupsidele ja muule kulutatud raha tagasi küsida,” lausus Kaesvelt.
ANDRES SEPP

Eelmine artikkelSoojahind hooajati erinevaks
Järgmine artikkelPolitseikroonika
guest
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
12,899JälgijatMeeldib

Viimased uudised