-1.5 C
Kuressaare
Kolmapäev, 1. detsember 2021

Eesti tuulepotentsiaal

Eriti perspektiivseid paiku tuuleenergia tootmiseks, kus aasta keskmine tuulekiirus on 5 – 6 m/sek, on Eestis palju. Tuulikute potentsiaalsete asukohtadena võib Eesti Energia hinnangul vaadelda Vormsi ja Pakri saart (tuule keskmine kiirus aastas 5,6 m/s), Naissaart, Ruhnu saart ja Sõru ümbrust Hiiumaal (5,8 m/s), Vilsandit (6,5 m/s) ja Osmussaart (6,8 m/s).
Kiirused on saadud ilmavaatlusjaamadest, kus tuule kiirusi registreeritakse 11 – 12 m kõrgusel. Keskklassi tuuliku tiivik aga asub 30 m kõrgusel, kus tuul on tugevam.
Tuuleelektri vastased ütlevad, et kuna tuule vaibumise puhuks vajatakse pidevalt regulaatorit ehk varuvõimsusi, on tuuleenergeetika arendamine perspektiivitu.
See on nii juhul, kui tuuleenergia moodustaks riigi elektritoodangust märkimisväärse osa. Reaalselt võttes jääb tuul ka parima kasutamise juures väiketegijaks, kattes kuni 10 % ühe maa energiavajadusest.
MM

guest
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
12,899JälgijatMeeldib

Viimased uudised