-3.4 C
Kuressaare
Neljapäev, 9. detsember 2021

Otsus Undva planeeringule tuleb järgmisel nädalal

Otsuse Undva sadama asjus teeb halduskohtunik teatavaks 22. detsembril, mis ei tähenda aga tõenäoliselt linnukaitsjate ja valla kohtutee lõppu. Ornitoloogiühingu projektijuht Mati Kose on varem ajakirjandusele öelnud, et ükskõik kumb pool võidab, läheb asi arvatavasti edasi ringkonnakohtusse, sest vaevalt esimese instantsi otsusega lepitakse.
Eesti Ornitoloogiaühing vaidlustas Undva sadama detailplaneeringu tänavu juuni alguses. Ühing toetub oma kaebuses ehitus – ja planeerimisseadusele, mis lubab planeeringule esitada märkusi ja kommentaare ning planeeringut vaidlustada.
Linnukaitsjate kinnitusel on piirkond, kuhu sadamat rajada tahetakse, üks globaalse tähtsusega linnualadest ja sadama rajamine sinna seotud kõrge keskkonnariskiga.
Ühingu kirjalikke märkusi ja ettepanekuid planeeringu kehtestamisel ei arvestatud. Seetõttu taotleb Eesti Ornitoloogiaühing Kihelkonna vallavolikogu poolt tänavu aprillis kinnitatud Undva sadama detailplaneeringu tühistamist.
Protsess on korduvalt edasi lükkunud, kohus otsustas vaidlusse kaasata ka Saare maavalitsuse ja keskkonnaministeeriumi, kelle esindajad eilsel istungil samuti osalesid.
MM

guest
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
12,899JälgijatMeeldib

Viimased uudised