-0 C
Kuressaare
Laupäev, 27. november 2021

Rookombainid alustasid tööd

AS – i Tansar EF tegevdirektori Sulev Salla sõnul on rooväljad tänavu hõredama kasvuga, kuna suvel oli päikeselisi päevi vähe. Roo kvaliteet aga kannatanud pole, üksnes vajaliku koguse lõikamine võtab rohkem aega.
Eile töötas üks Tansari roolõikur Kõrkkülas ja kaks Orissaares. Salla sõnul saadetakse viimastest üks tuleval nädalal Noarootsi rooväljadele.
Kuigi siseturu nõudlus on aasta – aastalt kasvanud, läheb praegu siiski 90% firma rootoodangust ekspordiks. Suurimad ostjad on Hollandis, Taanis, Rootsis, Saksamaal. Uue turuna on Tansarile avanemas Ameerika, kuhu firma juba paar aastat on väiksemates kogustes oma toodangut saatnud.
Mullu müüs AS Tansar EF 300 000 rookahlu, saavutades ligi 7 miljoni kroonise käibe. Hooajaliselt annab ettevõte tööd enam kui poolesajale inimesele.
MM

guest
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
12,899JälgijatMeeldib

Viimased uudised