-9 C
Kuressaare
Pühapäev, 5. detsember 2021

Iiri ekspert paneb rõhu koolitusele

Kutseharidusnõustaja Conway arvates on oluline inimesi võimalikult palju õppimise juures hoida. Õpetust vajavad nii töötud kui ka need, kel on juba töökoht. Seda kõike saab teha väga hoolega planeeritud kavade alusel, mis valmivad koolitajate, tööhõiveametite ja tööandjate koostöös.
“Iirimaa on hiljaaegu läbi teinud tohutu majandusliku hüppe. Üks põhjusi, kuidas see teoks sai, oli investeerimine haridusse ja kutseoskuste õpetamisse isegi siis, kui kohalik tööhõive oli viletsal järjel,” rääkis Conway. Kui majandus arenema hakkas, oli korralikult koolitatud tööjõud olemas.
Kuigi ametikool on Conway sõnul väga hea tasemega ja arenemisvõimeline, soovitab ta hästi hoolega väljapoole vaadata, uurida tööjõuturgu, majanduse arengut.
Ametikooli direktori Neeme Ranna sõnul tuleb praegu lõppjärgus olevat kooli arengukava suunata vastavalt kogu vabariigis toimuvatele muudatustele regionaalsete koolituskeskuste ja kutsehariduse kontseptsioonis.
SVEA AAVIK

guest
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
12,899JälgijatMeeldib

Viimased uudised