-7 C
Kuressaare
Laupäev, 4. detsember 2021

Veere sadama juhataja ametist lahti

“Mis ma valesti tegin või mis mulle süüks pannakse, ma ei tea. Ega praeguses ajas ei saa ju solvuda, kui omanik sellise otsuse teeb, ma ei lähe seda küsima ka,” ütles Oskar Jõgi.
Jõgi ütles Meie Maale, et sai eile hommikul vahetult enne kümmet teada, et kümnest on uus mees platsis ja amet tuleb tollele üle anda.
Jõgile pakuti nõuniku kohta ja anti järelemõtlemisaega esmaspäevani.
“Käin täna saunas ära, mõtlen järele ja teen otsuse,” ütles Jõgi, kelle andmetel on ta Saaremaal ainus kõrgema merejuriidilise haridusega inimene.
AS – i Hiiu Kalur juhataja Toomas Kõuhkna sõnul on juhataja vahetus tavaline äriline rotatsioon, kus ei juhita üle teatud aja, vaid antakse oma teadmised üle uuele juhile. Kas selline rotatsioon veel paljusid Hiiu Kaluri tootmisjuhte ees ootab, vastas Kõuhkna pärast mõningast viivitust eitavalt.
Uus Veere sadama juhataja on kalandusega tihedalt seotud Ilmar Piilmann, kes oli kahe aasta eest Hiiumaa rannikul uppunud kalalaeva Vegas üks omanikke. Ka ennast mereharidusega meheks nimetanud Ilmar Piilmann ei osanud eile Meie Maale öelda, mis tal tuleb Veere sadama juhatajana teha eelkäijast teisiti.
Oskar Jõgi märkis, et kõik kaheksa aastat, mis ta Veere sadama juhataja oli, lõpetas firma kasumiga. Kasumis on ettevõte ka tänavu. “Oma tööd olen võtnud südamega, kahju, et palju tööd jäi pooleli,” lisas Oskar Jõgi.
“Mulle on öeldud, et ma ei osanud maa käest – kätte müüki kontrolli all hoida,” rääkis Oskar Jõgi probleemidest Veere sadama detailplaneeringu tegemisel. AS Veere Sadam soovis omandada sadama naabruses asuvat hektarilist maatükki, kuid jäi sellest ilma.
“Seda aga tehti minu selja taga. Hooneregistris on Veerel mahapõlenud maja vundament vormistatud Aarne Salongi nimele, kes ostis selle seitsme kalamehe käest ära mõttega, et avaldada sadamale survet kala laadimistasu kaotamiseks. Nüüd on laadimistasu kaotatud, usun, et saame maa nüüd ära osta,” arvas Jõgi.
Oma nime mitte avaldada soovinud kogenud meremees ütles Meie Maale, et mujal maailmas pole kombeks panna sadamajuhiks laeva uppumise ja kolme mehe hukkumisega kaudselt seotud isik.
VELJO KUIVJÕGI

guest
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
12,899JälgijatMeeldib

Viimased uudised