-9 C
Kuressaare
Pühapäev, 5. detsember 2021

Omavalitsuste liit jagas stipendiumid

SOL – i stipendiumikomisjoni esimees Heli Maajärv tõdes, et tänavu oli komisjonil toetusesaajaid määrata eriti raske, kuna stipendiumi taotlejate hulk oli enneolematult suur ning kõik taotlejad oleksid olnud stipendiumi väärt.
“Teisest küljest on see aga väga rõõmustav ja näitab, et Saaremaal on palju tublisid noori,” lisas Maajärv.
Tehnika – ala üliõpilastele välja pandud Johannes Hindi nimeline stipendium läks kuue kandidaadi seast Tallinna tehnikakõrgkooli transporditeaduskonna transpordi ja logistika eriala IV kursuse üliõpilasele Katrin Kuusele.
“See eriala on Saaremaa jaoks väga perspektiivikas ja vajalik ning lisaks sellele, et Katrinil on väga hea õppeedukus, on tema erialane tegevus seotud samuti Saaremaaga,” põhjendas komisjoni esimees valikut.
Oskar Kallase nimelise stipendiumi, mis on mõeldud humanitaar -, sotsiaal – ja kunstierialade õppuritele, saab Veiko Lember, Tartu Ülikooli sotsiaalteaduskonna avaliku halduse õppetooli magistrand.
“Sellele stipendiumile esitati kolmteist taotlust, kuid Veiko puhul sai otsustavaks see, et tal on väga mitmekülgne erialane ja teaduslik tegevus, millele lisandub ka väga hea õppeedukus ja kõrgel tasemel sporditegemine,” selgitas Maajärv.
Johann von Luce nimeline stipendium määrati Andra Indriksonile, Tartu Ülikooli arstiteaduskonna dermato – veneroloogia eriala residendile. Sellele stipendiumile esitas taotluse seitseteist loodus -, arsti – ja põllumajanduserialade üliõpilast – magistrandi.
Maajärve sõnul esitas Andra Indrikson korraliku taotluse, kus põhjendas stipendiumisoovi vajadusega muretseda erialast kirjandust ning täiendada end Rootsi ja Soome haiglates. “Lisaks on ta koostanud rahvusvahelisel tasemel teadustöö ja palju publikatsioone, samuti on tal väga kõrge õppeedukus,” lisas Maajärv.
Stipendiumid antakse üle pidulikul tseremoonial 27. detsembril. SOLi aastastipendiume antakse tänavu välja neljandat korda, 15 000 – kroonine toetus on mõeldud Saare maakonnast pärit magistrandidele või vähemalt kolmanda kursuse üliõpilastele, kes on olnud edukad oma õpingutes ja erialases tegevuses.
TIIU TALVIST

guest
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
12,899JälgijatMeeldib

Viimased uudised