-5.1 C
Kuressaare
Kolmapäev, 8. detsember 2021

Eile oli Eestis rekordsoe ilm

Tallinna ilmajaama osakonnajuhataja Merike Merilaini sõnul mõõtsid sünoptikud eile pärastlõunal kella 14 ajal kõige soojema õhutemperatuuri Paldiskis, kus oli sooja 8,2 kraadi.
“Täna mõõdetud õhusoe jääb alla vaid 1953. aastast pärinevale 1. detsembri absoluutsele soojarekordile, kui Lõuna – Eestis mõõdeti 10,4 kraadi sooja,” ütles Merilain, kelle sõnul on viimastel aastakümnetel sarnane soe detsembri algus olnud vaid 1986. aastal, kui Tartus mõõdeti 7,4 kraadi õhusooja.
Tavapäraselt ulatub Eestis ööpäeva keskmine õhutemperatuur detsembri alguses 1,2 – 2 külmakraadini. Merilaini sõnul jätkub soe ilm ka lähipäevil, kuigi päikesepaistet jääb eilsega võrreldes vähemaks. Ilm läheb sünoptikute ennustuse kohaselt külmemaks detsembri keskel.
MM/BNS

guest
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
12,899JälgijatMeeldib

Viimased uudised