-0 C
Kuressaare
Laupäev, 27. november 2021

Euromaja esindas Eesti euroinfopunkte Prantsusmaal

Euromaja juhataja Kaie Rõõm – Laaneti selgituse kohaselt on Carrefour’d (pr k – kohtumispaik) euroinfokeskused, mis tegutsevad kõigis EL maade maapiirkondades ning on loodud eesmärgiga jagada EL erinevate programmide kohta infot, toetada projektide kaudu nende piirkondade regionaalset arengut ning aidata neil leida koostööpartnereid ja ärikontakte teistest maadest.
Aastakoosolekul oli esindatud ligi sada Carrefour’d ja kolm nn satelliit – Carrefour’d kandidaatriikidest – Eurohouse Eestist (kui Bornholmi CF alakontor) ning Leedu ja Poola satelliitkontorid.
“Meid nimetatakse satelliitkontoriteks seepärast, et EL Komisjon ei ole mitteliikmesriikidesse veel täieõiguslikke Carrefour’e loonud ja nagu aastakoosolekul selgeks sai, lähiajal ei loogi. Küll aga on juba loodud satelliitidel võimalus saada CF staatus riigi EL liikmeks saamise korral,” rääkis Rõõm – Laanet.
Aastakoosolekul tehti kokkuvõtteid läinud aastast, esitleti edukaid projekte, tutvustati uusi programme. Toimusid praktilised õppused erinevate andmebaaside tutvustamiseks, samuti korraldati väljasõite Ida – Püreneede mägiküladesse, kus tutvustati erinevaid põllumajanduslikke ettevõtmisi, mis on saanud toetust EL programmidest.
Töötasid erinevad töögrupid, Euromaja juhataja pidas ettekande CF võrgustiku laienemise töögrupis, kus osales ka EL Komisjoni esindaja, Ylva Tiveus Kronlund hariduse ja kultuuri peadirektoraadist.
“Üritasingi oma ettekandes “Eurohouse’i roll Carrefour’de koostöövõrgus” rõhuda sellele, et satelliitkontorid vajavad kiiremas korras komisjoni seisukohta oma rolli, komisjonipoolsete finantseerimisvõimaluste, programmides osalemise jms kohta,” rääkis Rõõm – Laanet, kelle sõnul saavad EL liikmesriikides olevad Carrefour’d poole oma finantseeringust EL Komisjonist ning neil on otse juurdepääs paljudele EL koolitus – ja vahetusprogrammidele.
“Satelliitidele need õigused ei laiene, meie roll on senini piirdunud infovahetuse ja erinevate partnerotsingute vahendamisega. Minu ettepanekud jõudsid ka aastakoosoleku lõppkokkuvõttesse, seega loodan, et ehk avanevad nüüd võimalused ka konkreetsemaks koostööks,” avaldas Rõõm – Laanet.
“Kui keegi soovib saada kontakte EL maadest, siis on Eurohouse`il CF võrgustiku osana ametlik õigus koostööle kõigis euroliidu maades olevate Carrefour’ide esindustega.”
TIIU TALVIST

guest
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
12,899JälgijatMeeldib

Viimased uudised