9.8 C
Kuressaare
Pühapäev, 22. mai 2022

National Geographic kirjutab Saaremaast

Maailma tuntumaid ajakirju National Geographic avaldab mainumbris oma kaastöölise Priit Vesilinnu artikli viikingitest, kirjutas Eesti Päevaleht. Eestis sündinud ning siit lapsena koos vanematega põgenenud Vesilind viibis artikli materjale otsides ka Saaremaal. Ta kirjutab oma artiklis, et viikingiteaegsetele rootsi röövretklejatele olid tõsisteks vastasteks kuralased ja piraatlikud saarlased. “Viikingite kujutised läbivad Läti ja Eesti legende, ehteid ja rahvarõivaid,” kirjutab Vesilind. Ta tsiteerib mereajaloolast Bruno Paod, kes kinnitab, et saarelt on leitud mitmeid jälgi tolleaegsest laevaehitusest ja laevatamisest. Paganlik ajastu kestis Saaremaal 13. sajandini. Vesilind kirjeldab saarlaste jaaniöökommet, paganlikest aegadest pärit paadipõletamist. “Valge öö hämaruses jõid külaelanikud õlut ja tantsisid, mil tuhk ja suits tõusis tähtede ja nende hingede lõpmatuse poole,” kirjutab Vesilind.

guest
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
12,899JälgijatMeeldib

Viimased uudised