12 C
Kuressaare
Laupäev, 28. mai 2022

Saarlasest filmimees Ilmar Raag väntab kodusaarel Hamleti-loo

Filmimees Ilmar Raag kavandab sel suvel Kuressaares Briti näitlejate osalusel üles võtta oma versiooni Shakespeare’i Hamletist ja viia selle tuleval aastal Cannes’i filmifestivalile. “Tahaks tuua rahvusvahelise filmitegemise Kuressaarde,” ütleb Ameerikas studeerimise ajal oma Hamleti-tõlgenduse stsenaariumiks kirjutanud Ilmar Raag. Praeguse tööpealkirjaga filmi “Miski on mäda” saamislugu ulatub ligi kahekümne aasta taha, toonase Kingissepa II Keskkooli kooliteatrisse. “Idee on alguse saanud kooliteatri Hamletist, ehkki sõnum on suhteliselt teine,” sõnab Raag.
Filmiprojekti võtmetegijad on noored profid. Raagi kõrval veab kaamerat koos temaga “Killing Tartu” üles võtnud operaator Madis Mihkelsoo, teine re

guest
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
12,899JälgijatMeeldib

Viimased uudised