12 C
Kuressaare
Laupäev, 28. mai 2022

Lennuklubi tahab õpetada langevarjureid

Kui Saaremaal leidub piisavalt palju julgeid lennuhuvilisi, korraldab Saare Lennuklubi siin langevarjurite kursuse, mis koosneb poolteisetunnisest teooriaõppest ja kolmest langevarjuhüppest. Saare Lennuklubi juhataja Andres Peet ütles, et ta ise on lennuhuviline olnud lapsest saadik. Ehkki tema põhihobiks on purilennundus, on tal seljataga 77 langevarjuhüpet ja nõukogude ajal anti talle sel spordialal ka esimene spordijärk. “Olen selles mõttes õnnelik inimene, et olen saanud tegelda sellega, mis mulle meeldib. Seda kursust tahan korraldada just sellepärast, et teised inimesed saaksid ka tunda lendamise ja hüppamise mõnu,” rääkis Peet.
Kursus algab niipea, kui Saaremaalt on leitud vähemalt paarkümmend hüppehuvilist. Teoreetiline põhikursus kestab poolteist tundi, samas võivad soovijad saada lisateavet langevarju detailidest, hüppe tehnilisest poolest või langevarjuhüpete ajaloost. Langevarjuinstruktor tellitakse mandrilt, kuna Saare Lennuklubil endal litsentsiga instruktorit pole.
Pärast teoreetilist kursust võivad kursandid kohe lennukisse astuda ja hüppeid tegema asuda, kursuse tasu sisse kuulub kolm langevarjuhüpet umbes kilomeetri kõrguselt ja hüppaja kindlustus.
Esialgsete plaanide kohaselt toimub kursus Saaremaal. “Lennuk tõuseb õhku Kuressaare lennuväljalt, aga viskamine toimub kuhugi pehmema koha peale, kas Aste või Sõmera lennuväljale. Asfaldi peale maanduda on ohtlik, võib kergesti jala murda,” nentis kogemustega hüppaja. “Kui kursust Saa-remaa pinnal teha ei õnnestu, võtame bussi ja teeme ühepäevase väljasõiduistungi mandrile,” lisas ta.TIIU TALVIST

guest
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
12,899JälgijatMeeldib

Viimased uudised