12 C
Kuressaare
Laupäev, 28. mai 2022

Saarlased ehitasid meremessil paati

Saare Paadi töömehed panid möödunud nädalavahetusel Tallinnas Pirita Jahtklubis meremessil kokku 4,3-meetrise purjepaadi. Messikülastajate silme all puupaati ehitada pole muidugi see, mis rahulikus Nasva hallis tööd teha. Firma tegevdirektor Peeter Laum peab sellist avalikku etteastet suisa lollimängimiseks. “Tööriistad ütlesid üles,” kirus Laum.
Pühapäeva õhtul toodi valmis paat Tallinnast Saaremaale ja nüüd hakatakse seda lakkima. Tinakiiluga paadi kaal on ligi 350 kilo. “Me ei mõtle ainult tänase päeva peale,” arutleb Laum. “See paat on meil küll seeriatootmises, aga sellise võib ettevõtlik töömees ka ise valmis teha. Seepärast me töötsüklit messil demonstreerisimegi.
Loodame, et ükskord ka meie oma saare inimesed väärtustavad jälle paati ja noored inimesed kas ostavad või teevad endale ise paadi. Meie firma töömehed, kes messil töötasid, on ka noored mehed. Pühapäeval käis meremessilt läbi ka president Meri, kes soovis saarlastele paadiehitamisel edu,” sõnas Laum.
Samal ajal, kui Saare Paadi töömehed Marek Nõgu, Velvo Humal, tootmisjuht Priit Pupart ja tegevdirektor Peeter Laum osalesid meremessil, kuulasid ülejäänud firma töötajad Nasval West-Epoksy Inglismaa ja Norra spetsialistide õpetussõnu vaikude kasutamisest puupaatide ehitamisel. Vaik kombineeritult puuga jätab plastiku mulje, aga ometi on sellised paadid puupaadi klassis. Veel saab vaiku edukalt kasutada vanade puupaatide restaureerimisel. “Vaikude kasutamine annab firmale tööd juurde ja vaja on ka uusi töömehi tööle võtta,” viitas Laum firma võimalikule laienemisele.VELJO KUIVJÕGI

guest
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
12,899JälgijatMeeldib

Viimased uudised